Diploma-uitreiking in coronatijd: intiem en bijzonder

door

In coronatijd moeten de scholen creatief zijn om toch iets moois van de diploma-uitreiking te maken. Praktijkschool de Pijler creëerde een soort ‘walk of fame’ door de school. Bij binnenkomst over een rode loper kregen de leerlingen als eerste het bekende afstudeerhoedje. De ouders en/of verzorgers kregen vervolgens een feesthoedje en bij de volgende stop werden de feesttoeters uitgedeeld. Onder begeleiding van muziek verzorgd door DJ Timo Verpoort vervolgen de leerlingen hun weg naar de tafel waar zij hun diploma mogen tekenen. Door een erehaag van docenten en met luid applaus verlaten de afgestudeerden weer de school, voorgoed…

Intiem en bijzonder

Het is niet de diploma-uitreiking die de leerlingen aan het begin van het schooljaar voor ogen hadden maar het is wel een een bijzondere. Dit keer geen groot feest maar heeft het juist een heel intiem karakter. Nog één keer wandelen langs de lokalen, door de kantine en langs alle docenten. Het is een bijzondere manier van afscheid nemen die de leerlingen en docenten nooit zullen vergeten.

Onder luid applaus verlaat Dewi met diploma de school

Geslaagd!

DJ Timo Verpoort in de kantine