sleep je groen

Sleep je groen voor Mirre het begin van een droom

door

De kerstbomen lagen hoog opgestapeld naast het huis van de opa en oma van de dertienjarige Mirre. Zaterdagochtend leverde ze 138 bomen in bij de inzamelwagen van de HVC, en dat is de start van een droom. Haar vader kent de nautische wereld goed en liet haar het principe van School at Sea zien. Een half jaar de wereld over zeilen en leren tegelijk. Mirre uit Julianadorp was gelijk enthousiast een heeft nu twee jaar de tijd om haar droom waar te gaan maken. Want zo’n uniek jaar aan boord van een prachtig zeilschip is natuurlijk niet gratis. Eind januari heeft ze haar eerste voorlichting maar ze wilde ons al wel graag vertellen over haar plannen.

sleep je groen
Bomen bomen en nog eens bomen! (DHfoto)

Hulp
Vorig jaar deed ze voor het eerst mee met sleep je groen en leverde toen 126 bomen in. Ze had toen de mazzel dat ze bij Van Amersfoort veel bomen op kon halen. Vorig jaar was het voor een extra zakcentje, de 138 bomen die ze nu inzamelde zijn dus voor haar droom van School at Sea, en dat dus zonder de extra bomen van van Amersfoort. Opa en oma waren nog niet wild enthousiast om al die bomen naast hun huis te verzamelen. Ze kregen er al snel meer lol in, en warempel, opa betrapte zich er op dat hij tijdens het uitlaten van de hond zelf ook met bomen liep te slepen. Ook de vader en moeder van Mirre hielpen flink mee en zo is de start om haar droom waar te maken goed begonnen.

Droom
Mirre lijkt het gewoon heel leuk om dit avontuur aan te gaan. Van kinds af aan gaan ze eigenlijk al met de zeilboot op vakantie dus enige ervaring met het nautische heeft ze wel. Voor zover ze zich kan herinneren is ze nog nooit zeeziek geweest en dat is natuurlijk wel fijn als je zo’n avontuur aangaat. Bij de volgende voorlichting hoopt ze veel ideeën en tips te krijgen om haar enthousiasme naar de buitenwereld over te brengen en hoopt daarmee mensen te bereiken die haar dan ook financieel willen ondersteunen. Het geld van de actie sleep je groen gaat in ieder geval gelijk de spaarpot in voor het grote avontuur. Ziet u kans om Mirre op welke manier dan ook te ondersteunen? Ze heeft alvast het emailadres mirreforschoolatsea@gmail.com aangemaakt om vragen te beantwoorden en tips te krijgen.

Veel hulp krijg Mirre van haar familie (DHfoto)