Weer krulstaarten bij de Helderse Vallei

door

Na het overlijden van varkens Coco en Chanel zijn de varkensstallen op de kinderboerderij van De Helderse Vallei een poos leeg geweest, maar daar komt verandering in, er zijn nieuwe krulstaarten!

Op vrijdag 20 december zijn twee jonge varkentjes op de kinderboerderij gearriveerd. Ze zijn geboren op een biologische varkenshouderij in Schagen, dus ze hoefden niet ver te reizen naar hun nieuwe onderkomen.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de varkentjes vanaf zaterdag 21 december te komen bewonderen, maar hou er rekening mee dat ze niet altijd zichtbaar zullen zijn voor publiek. Net als bij mensenbaby’s moeten de varkentjes rustig wennen aan hun nieuwe omgeving en aan de vele bezoekers van de kinderboerderij. Daarom kan de staldeur, indien nodig voor het welzijn van de varkens, soms gesloten zijn.

Oproep
De varkentjes hebben nog geen naam. De Helderse Vallei roept bezoekers dan ook op mee te denken! Tijdens de Kerstvakantie, van 21 december tot en met 5 januari, kunnen bezoekers hun idee voor de varkensnamen inleveren in de ‘geboortebox’ bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Op dinsdag 7 januari 2020 worden de namen van de varkentjes bekend gemaakt.

bron: website Helderse Vallei foto’s DHfoto

 

krulstaarten
Nieuwe bewoners van de kinderboerderij, ze hebben nog geen naam! (DHfoto)
krulstaarten
Nieuwe bewoners van de kinderboerderij, ze hebben nog geen naam! (DHfoto)