De notenkraker – Staatsopera van Tatarstan

door

Zaterdagavond was in theater de Kampanje een traditionele uitvoering van ‘Notenkraker’ uitgevoerd door het ballet van de Staatsopera van Tatarstan. Het gezelschap brengt virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen. De Notenkraker is een magische theaterbelevenis voor jong en Oud!

Notenkraker

Twee uur voor de voorstelling waren wij backstage. Prachtig om te zien hoe een team van 120 man zich voorbereiden op deze prachtige voorstelling. Het contrast is groot maar prachtig om te zien hoe de artiesten zich in gewone kleding voorbereiden. Het toneel is nog niet klaar en overal liggen kostuums en props voor het decor. En dan ineens begint de voorstelling, het is inderdaad magisch!

Bekijk de hele fotoserie op de website van Jeffrey Bakker

De voorbereidingen

Nog even oefenen voor een lege zaal