Paarse vrijdag op praktijkschool de Pijler

door

Praktijkschool de Pijler kleurde paars vandaag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op hun school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, bisexuelen, lesbiennes en transgenders. Op de pijler werd flink uitgepakt rond dit thema met diverse spelletjes, hapjes en een interactieve quiz. Ook konden de leerlingen met paarse attributen op de foto voor een ballonnenboog in regenboogkleuren. De school vind deze dag belangrijk omdat het op de Pijler niet uitmaakt wie of wat je bent en dat je vooral jezelf kan zijn. Vrijdag werd dan ook het programma aangepast om veel aandacht te geven aan paarse vrijdag.

Paarse Vrijdag

De paarse vrijdag wordt steeds populairder. Bij de eerste keer in 2010 deden 150 scholen mee, dat aantal verdubbelde in 2011. In 2012 werd tijdens Paarse Vrijdag op 450 van de 680 middelbare scholen in Nederland opgeroepen om paars te dragen als uiting tegen homo- en transfobie. Ook werden er 120.000 paarse polsbandjes uitgedeeld en voorlichting- en/of promotiefilmpjes vertoond. In 2013 deden 500 van de 680 middelbare scholen mee aan Paarse Vrijdag, in 2014 meer dan 500 van de ongeveer 700.

Paarse Vrijdag op de Pijler

Scholieren konden een meedoen aan een quiz

Paarse nagellak!

Samen op de foto voor de regenboog

De regenboogvlag