Oma Jo woont in leegstaand winkelpand Kroonpassage

door

Het is momenteel het gesprek van de dag, woont er nu echt iemand in het leegstaande winkelpand of niet? Wij besluiten even kennis te gaan maken met de dame die er blijkbaar woont. Zeer vriendelijk en gastvrij stelt zij zich voor als ‘Oma Jo’. We kijken even rond en alles duidt er op dat we in een leegstaand winkelpand zijn. De paskamers zijn nog zichtbaar, diverse delen van de stellingen hangen nog aan de muur en natuurlijk de grote glazen winkelpui waardoor iedereen even naar binnen kan kijken.
Naar eigen zeggen woont Oma Jo er echt, dag en nacht.

Oma Jo

Oma Jo vertelt ons dat zij woonde in een serviceflat in Hoorn en daar gek werd van eenzaamheid. Toen zij deze kans kreeg hoefde ze niet lang na te denken. “Er lopen de hele dag mensen langs en ik heb nu regelmatig een praatje. Daarnaast zit ik midden in het stadscentrum dus ik sta weer midden in het leven!” Het is een bijzonder verhaal en we lopen toch een beetje verbaasd haar ‘huis’ uit…
Maar we komen snel terug om samen even een bakkie te doen. “Tot de volgende keer Oma Jo”!

Tussen de winkels woont Oma Jo

Oma Jo in winkelcentrum de Kroonpassage