zwaardvechten

Zwaardvechten in de Nicolaaskerk

door
Fabian en Dusty na het vechten dikke maatjes (DHfoto)

Als je zaterdagmiddag de Nicolaaskerk binnenkwam werd je overdonderd door het geluid van staal op staal. In de arena stonden twee ridders in vol harnas, en dat ging er niet zachtzinnig aan toe! Of ze een schietgebedje hadden gedaan is niet bekend maar gelukkig kwamen ze met kleerscheuren maar zonder verwondingen uit de ring.

Jutters
Fabian en Dusty uit Den Helder nemen het tegen elkaar op in het voormalige godshuis aan de Duinbrink. Gezien het geweld zou je denken dat ze elkaar moeten haten. Niets is minder waar, de heren zijn trainingsmaatjes en hebben veel respect voor elkaar. Na een paar minuten vechten komen ze dampend van het zweet uit de arena, de beschermende kleding en de stalen harnassen maken dat het niet alleen een harde sport is maar zeker ook één waarvoor je een topconditie nodig hebt.

Kickbokser
Dusty heeft vroeger aan kickboksen en MMA gedaan. Hij doet nu een jaar aan zwaardvechten en dat heeft zijn hart inmiddels gestolen. “Ik heb al aan drie toernooien meegedaan, het respect en broederschap bij deze strijders is zo mooi”. Slaan ze elkaar in de ring om het hards, daarbuiten helpen ze elkaar met alles wat je maar verzinnen kan. “Bij een toernooi in het buitenland kregen we problemen bij de grens met onze materialen, de ploeg uit dat land kwam gelijk naar de grens om het op te lossen, hoe mooi is dat!”