natuurfotografie

Leerzame workshop Natuurfotografie bij de Helderse Vallei

door

De weersvoorspellingen waren slecht en het deelnemersaantal was niet zo hoog, toch was de workshop Natuurfotografie bij de Helderse Vallei zaterdag een succes. Het weer werkte onverwacht mee en de vijf cursisten waren enthousiast en wilden van alles weten over de geheimen van de fotografie. Tineke maakt op de bovenstaande foto een beeld van de Sponszwam in de Donkere Duinen.

Dirk Vet helpt Iris bij het maken van een mooie close-up foto (DHfoto)

Op pad
Om tien uur verzamelden de deelnemers zich bij de Helderse Vallei. Ze werden door workshopleiders Dirk en Raymond getrakteerd op een uur vol theorie over de beginselen van fotografie en het leren kijken. Daarna was het de beurt aan de deelnemers om de beentjes te strekken en de camera ter hand te nemen. Via de Donkere duinen werd een route gevolgd naar Mariëndal waarbij de voetjes niet droog bleven. Als bonus stonden ze als groep wel letterlijk oog in oog met de Schotse Hooglanders uit dit gebied.

Bespreken
Na afloop van de ronde werden de foto’s van de cursisten op de laptop overgezet en via de beamer besproken. “Een prima manier om te zien hoe anderen je foto’s interpreteren, en te ervaren hoe anderen de route in beelden hebben vastgelegd”, aldus Dirk “We waren aangenaam verrast over de foto’s die we te zien kregen, vooral leuk om te zien dat het uurtje theorie de deelnemers een stapje verder helpt”, vertelt Raymond.

Jaap gaat voor dat ene mooie beeld (DHfoto)

 

Antoinette gebruikt de opgedane kennis om door gaas heen te fotograferen (DHfoto)