StoepkrijtChallange

Stoepkrijtchallange van zeshonderd meter!

door

Het Linie College (Voortgezet Spelciaal Onderwijs) en RKBS De Windwijzer wilden “de dag van van de leraar” anders doen, geen cadeautje voor de meester of de juf maar een sponsoractie. De Stoepkrijtchallenge werd bedacht, een lint van kunstwerken tussen Het Liniecollege en De Windwijzer. Van de opbrengst gaat de helft naar Teachers4teachers de andere helft is voor de aanschaf van nieuwe materialen voor op het schoolplein van de Helderse scholen.

Leerlingen aan het krijten voor het Linie College (DHfoto)

Uitgesteld
Door het slechte weer moest de actie een paar keer uitgesteld worden maar woensdag werd onder een stralend Helders zonnetje de zeshonderd meter ingekleurd. Kinderen hebben verschillende tekeningen gemaakt, zoals een eigen ontwerp voor ‘steek je licht aan’, als prachtige ingekleurde mensfiguren, waarvan kinderen zelf de mal waren. Een groep heeft vlaggen getekend van landen tussen Nederland en Kenia. “Het mooiste resultaat was dat de leerlingen van de twee scholen elkaar hielpen en met elkaar samenwerkte” aldus Bart Oud, directeur van de Windwijzer.

Teachers4teachers
Het Linie College en De Windwijzer zijn partner van Teachers4teachers. Dit is een organisatie die zich richt op het versterken van de kwaliteit van het onderwijs, dat voortkomt uit de samenwerking tussen Nederlandse en Keniaanse leraren. Ook van het Linie College en De Windwijzer zijn er in de afgelopen jaren leraren naar Kenia geweest. Niet alleen leerzaam voor de leraren in Kenia maar ook voor de docenten uit Nederland.

Samenwerking
Het Linie College en De Windwijzer werken regelmatig samen. De leerlingen van het Linie College verzorgen het groene schoolplein van de Windwijzer en de leerlingen van de Windwijzer hebben een bezoek gebracht aan de kaarsenmakerij van het Liniecollege.

 

Ook de de Pylon moet weer terug mee naar school (DHfoto)