strandrit

Friese paarden stralen bij strandrit

door

Meer dan 450 Friese paarden kwamen zaterdag naar de stranden van Den Helder en Julianadorp voor een strandrit. Voor de vierde keer werd de strandrit voor deze prachtige dieren georganiseerd. Regen en wind deerden de paarden en de ruiters niet. Ook de bezoekers lieten zich er niet door afschrikken, de parkeerplaatsen bij de strandslagen stonden volg geparkeerd. Bijzonder? Jazeker als je zo’n armada van paarden op je af ziet komen kom je even ogen te kort, daar hoef je niet eens paardenliefhebber voor te zijn.

De start en de strandrit zijn door de organisatie uit oogpunt van veiligheid strak gepland. Mooi om te zien hoe de ruiters hun paarden onder controle hielden en oog hadden voor het vele publiek. Vele zwarte benen gingen ook even het zoute water in. De paarden die de zee niet gewend zijn pikte je er zo uit, bij een aanrollende golf sprongen ze met een verbaasde blik opzij.