Surfivor off the Fittest

Surfivor, buffelen op het strand

door

Gaat de één met een handdoekje op het strand liggen, de ander werkt zich in het zweet met emmertjes water. Crossfit organiseerde zaterdag de ‘Surfivor of the Fittest’ op het strand van Huisduinen. De opbrengst van het spektakel gaat naar stichting ‘Surfivor’, een organisatie die PTSS patiënten helpt. Er waren zestien teams van 4 personen die meededen.

Stichting ‘Surfivor’

De stichting Surfivor is opgericht door twee leden van Crossfit, Ben en Celine Brondsema. Ben heeft zelf PTSS opgelopen tijdens zijn werk bij de politie. Op zoek naar hulp kwam hij Surftherapie tegen, een bewezen programma bij onder andere oorlogsveteranen in Amerika. Toen hij er achter kwam dat deze vorm van therapie niet in Nederland bestond besloot hij zich daarvoor in te gaan zetten.

Crossfit

Medewerkers van Crossfit staan helemaal achter het idee van hun clubgenoot en besloten iets te gaan doen om het initiatief te ondersteunen. Met een organisatie bestaande uit 6 personen werd het evenement neergezet. De opbrengst is volledig voor de stichting, bij het moment van schrijven is er nog geen bedrag bekend.