schatgraven

Schatgraven in de Vallei

door

Het Schatgraven was altijd een onderdeel van het Vliegerfestijn op het Helderse strand. Toen dat stopte werd een andere locatie gezocht en zo kon er zaterdagmiddag bij de Pannenkoekenvallei naar schatten gegraven worden.

Stropdasclub

schatgraven
Snel een schep bemachtigen

Ooit begonnen Nico Sonnemans en Peter Stins de Stropdasclub. Zij bedachten en organiseerden al vele jaren het Schatgraven op het strand. Nu moesten ze iets anders verzinnen en dat is gelukt. “We zijn tevreden over het aantal kinderen maar we hopen in de toekomst toch wat meer publiek te trekken, het is even wennen zo’n nieuwe opzet en locatie” aldus Sonnemans.

Blokjesvoetbal

Ze zijn ook nog niet klaar met ideeën verzinnen en uitvoeren. Volgend jaar willen ze een blokjesvoetbal toernooi organiseren in de Helderse Vallei. Meisje en jongen in aparte categorieën. “En hebben we het idee dat het saai wordt? Dan gooien we toch een extra bal in het spel, of twee of drie” aldus een lachende Nico.

schatgraven
De schatten lagen soms diep begraven
Abbygail kiest een lekkere zachte knuffel als prijs