Racing Aeolus

door

Na de teleurstelling van de zeldzame windstilte in Den Helder kon er vandaag op de dijk weer gereden worden. Teams van over de hele wereld gingen weer de strijd aan om tegen de wind in zo snel mogelijk te rijden, Racing Aeolus!

Racing Aeolus

Strandweer

Door het geweldige strandweer was de publieke opkomst wat minder maar de sfeer bij de teams was geweldig. Na de gedwongen rustdag van gisteren gingen ze er vandaag vol tegenaan, of tegenin…. Dat het niet al te harde waaide deerde ze niet echt.

Kleine broertje

Zaterdagmiddag was het ook mogelijk voor de kinderen om zelf een een heuse windkar te bouwen, gratis! Het werd niet alleen gesponsord door de Rabobank maar die zetten zelfs begeleiders in om bij het bouwen te helpen. Leuk om te zien hoe deze kleine broertjes van de grote windkarren door kleine vingertjes in elkaar gezet werden. En het mooiste was, ze werkten ook echt en reden tegen de wind in!

Vertrekdag

Morgen is het spullen pakken in Hotel Den Helder en dan verspreiden de techneuten zich weer over de wereld. Volgend jaar zijn ze er hopelijk weer om op onze mooie dijk tegen een lekker Helders briesje in te rijden tijdens Racing Aeolus 2020.