offerfeest

Offerfeest gevierd in Den Helder

door
offerfeest

Het Offerfeest werd vanochtend in Den Helder gevierd met een gebed en een gezellige samenkomst. De kinderen konden na afloop los op de springkussens terwijl de volwassen elkaar feliciteerden met deze feestelijke dag.

De stichting Nida ul Islam heeft het voormalige schoolgebouw aan de Fresiastraat overgenomen van de gemeente. Na veel werk zijn er nu prachtige gebedsruimtes voor zowel de mannen als de vrouwen. Ook is er een reinigingsruimte waar gelovigen voor het gebed zichzelf kunnen reinigen. In het gebouw is nog ruimte gereserveerd voor een keuken en een bibliotheek.

Het offerfeest is vooral een feest van delen, niet alleen met familie maar ook met buren en armen. Vanavond wordt er met elkaar gegeten in het gebouw van de stichting.