pensioen

Brandweerman Ben Keizer opgehaald voor pensioen

door

Was dat even schrikken op de normaal zo rustige Prins Willems Alexander singel. Maar liefst zeven brandweervoertuigen reden donderdagochtend rond 07.00 uur met toeters en bellen de straat in. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand maar werd brandweerman Ben keizer opgehaald voor zijn laatste werkdag bij de brandweer van Den Helder, hij gaat met pensioen.

Ben Keizer wordt door zijn collega’s thuis opgehaald voor zijn laatste werkdag (DHfoto)

Ben stond niet alleen bekend om zijn handigheid maar ook om zijn ijzeren wil om zo snel mogelijk op de plaats van een incident te zijn. Ook een breekijzer was vaak niet nodig want met een aanloop of uit stand, die deur werd gewoon open geschopt. Slecht één keer ging dat even mis en moesten er een paar hechtingen in zijn been.

Vervelen gaat de pensionado zich niet, ze hebben een camper gekocht een ook zijn oude hobby timmeren gaat hij weer oppakken. Want zijn lijfspreuk is: “Zoals je het maakt, wordt het!” Na zijn laatste dienst vandaag kan hij dus van zijn pensioen gaan genieten.

Zeven brandweervoertuigen kwamen Ben ophalen (DHfoto)
Ben is uitgeblust! (DHfoto)