los studio

Lokale Omroep Stichting (LOS) opent nieuwe studio

door
Wethouder Tjitske Biersteker en IJf Blokker verrichten de openingshandeling, meneer Blokker zag wel heel veel leuke knopjes!

De Lokale Omroep Stichting (LOS) bestaat al meer als 30 jaar en heeft op verschillende locaties in Den Helder onderdak gehad. Afgelopen zaterdag was de officiële opening van de nieuwe LOS studio aan de Torplaan nummer 4. Een zichtlocatie met voldoende ruimte om de professionalisering van de omroep te herbergen. Wethouder Tjitske Biersteker verrichte samen met IJf Blokker de officiële opening. Leuk detail? Heel wat jaar geleden opende IJf de eerste locatie van de LOS.

De meest opvallende locatie die de omroep ooit gehad heeft blijft toch wel de plek bovenin de watertoren. Het was een prachtige plek met een nog mooier uitzicht maar de ruimte was er wel beperkt. In de Kerkstraat werd meer ruimte gevonden voor de LOS studio maar inmiddels was de omroep daar ook al weer uit zijn jasje gegroeid. “De servers stonden in de keuken en waren voor iedereen toegankelijk, en dat is een verre van ideale situatie” aldus de huidige hoofdredacteur Ronald Boutkan in zijn openingsspeech.

Samen met de opening was er gelijk een open dag in het nieuwe onderkomen. Enkele honderden mensen kwamen even langs en werden niet alleen getrakteerd op een hapje en een drankje maar ook met live muziek van Vester Weert en Blitzz. De reacties op de ruimtes maar vooral de nieuwe studio waren zeer positief.

los studio
Zelf even achter de knoppen op de open dag van de LOS (DHfoto)
Deze keer ging de media aandacht uit naar hoofdredacteur Ronald Boutkan (DHfoto)