buurtcamping

Buurtcamping Den Helder

door

De buurtcamping is een landelijk initiatief en werd dit jaar voor het eerst naar Den Helder gehaald. Kamperen met minder bedeelden en betalende kampeerders om contacten met elkaar en de buurt te versterken. Dit alles met de hulp van vele vrijwilligers.

veel vrijwilligers maken buurtcamping mogelijk

Veel bedrijven en instellingen uit Den Helder waren graag bereid om dit initiatief te ondersteunen. Zo kon de buurtcamping vrijdagmiddag van start gaan. De dagen zijn gevuld met vele activiteiten dus de aanwezige kampeerders hoeven zich niet te vervelen.

Atikara op de buurtcamping


De indiaanse naam van Klaas de Graaf is Atikara en betekent “Jongen die met de dieren spreekt”. Hij is door de organisatie uitgenodigd om deze dagen met zijn Tipi op het terrein aanwezig te zijn. De hele dag komen de kinderen bij hem langs en hij vertelt graag zijn verhalen over de vredespijpen, trommels en andere attributen die in zijn tent aanwezig zijn. De kinderen luisteren graag naar zijn verhalen en hoe leuk is het als hij in zijn Tipi een vuurtje maakt volgens oud gebruik.

Leuk als je even lekker voor je tentje staat te praten en er ineens een paard voor je kampeerplek langskomt. Zowel de kampeerders als de ruiter konden er wel om lachen.

buurtcamping