schoolhandbal

Schoolhandbal 2019 bij DSO

door

Ook in 2019 ontvangt de Helderse handbalvereniging DSO het Schoolhandbaltoernooi op hun complex aan de IJsselmeerstraat. Zaterdagochtend begonnen de wedstrijden waaraan 340 kinderen verdeeld over 38 teams met schoolhandbal meedoen. Het weer werkte prima mee met een lekker zonnetje en het windje hield de spelers koel. Volgende week zaterdag worden de resterende poulewedstrijden gespeeld. Diezelfde dag worden ook de finales gespeeld.

schoolhandbal

Wedstrijden
Sportiviteit stond hoog in het vaandel bij dit toernooi. Natuurlijk is winnen het doel maar zowel de trainers als de scheidstrechters deden hun best om het vooral sportief te laten verlopen en slaagden daar prima in. Was de ene speler een ervaren handballer, de ander dook liever weg hij/zij de bal op zich af zag komen. De betonnen ondergrond van de velden was ook even wennen, als je viel leverde dat wel een schaafwondje op.

Handbalvereniging DSO (Door Samenwerking Onstaan)
De plaatselijke vereniging had er alles aan gedaan om het de sporters bij de schoolhandbal naar de zin te maken. De velden waren vrolijk versierd met vlaggen en zowel beneden als boven in de kantine werd van alles aangeboden voor de inwendige mens. Ook de E.H.B.O. was aanwezig maar hoefde voor zover bekend gelukkig geen ernstige verwondingen te verzorgen.

Vele ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kwamen de wedstrijden bekijken en genoten met een lekker zonnetje van de sportieve jeugd.

schoolhandbal
schoolhandbal