gameday 2019

Gameday 2019 op Willemsoord

door

Gameday in Den Helder beleefde vorig jaar zijn eerste editie op Willemsoord. De tweede editie, gameday 2019, vond zaterdag plaats en was weer een feestje voor jong en oud. Met onder andere fysiek sport en spel, virtuele werelden, formule 1 simulatoren, E-games, lasergamen en natuurlijk de Big Airbag!

Big Airbag

En waren over de hele dag demonstraties van professionele sporters, gamers en freestylers.
Net als vorig jaar was ook de Big Airbag weer aanwezig. Met een kraan vele meters de lucht in en dan met mooie salto’s en flips in het grote kussen springen! De pro’s lieten prachtige capriolen zien, je moet het maar durven. Zelf proberen? Vanaf grote hoogte natuurlijk niet maar met de vaste opstelling beneden kon je het gevoel wel krijgen.

Demonstraties

In het centrale dok werden demonstraties Wakeboard en Flyboard gegeven. Tussen de demonstraties konden de kinderen in een kano rondvaren. Over het hele terrein waren sport en spel te doen. Voetballen, racen met op afstand bestuurbare auto’s, luchtkussen volleybal, obstakels om te nemen en nog veel veel meer.

Stadshal

In de stadshal was het digitaal gamen. door de hele hal stonden computers opgesteld en konden de gamers hun skills laten zien. Alleen of in teamverband het kon allemaal. Natuurlijk mochten de race simulatoren niet ontbreken want in elk van ons schuilt natuurlijk een kleine Max Verstappen.

Gebouw 66

In de gebouwen 66 en 72, waar de gemeenteraad het nieuwe stadhuis wil vestigen, was van een stoffig ambtenarenklimaat niets te vinden. Gebouw 66 was ingericht om stunt op de allerlei soorten wielen te maken, skates, fietsen en stepjes. Ook kon er een pijl en boog battle gehouden worden, gelukkig waren de scherpe punten vervangen door zuignappen.

Gebouw 72

In gebouw 72 was het lasergamen geblazen. Bij binnenkomst werd je bij een team ingedeeld en kon je het vijandige team bestrijden met de lichtende stralen. Het was donker, er was rook en de lichteffecten waren supervet!