Dauwtraptocht

Dauwtraptocht in beeld

door

Het is 06.00 uur in de ochtend en zo’n 150 wandelaars verzamelen zich bij het Tillenhof in Huisduinen. Daar is de start van de traditionele Dauwtraptocht, georganiseerd door Team Sportservice Den Helder. Er kon gekozen worden voor een route van 15 of 22 kilometer.

Niet iedereen die zich had opgegeven had blijkbaar de wekker horen gaan. Zo’n dertig wandelaars kwamen niet opdagen. En eerlijk is eerlijk, het was best guur met wind en regen en dan is de verleiding natuurlijk best groot om lekker te blijven liggen. Ze zullen spijt hebben, want al snel klaarde het op en werd het supergezellig, met aan het eind zelfs een zonnetje!

Dauwtraptocht
De route voerde door de duinen, langs de kanoroute en het strand. Een lekker gevarieerde wandeling dus met halverwege een lekkere bak koffie met koek. Onderweg waren verschillende stempelposten waar ook water kon worden getapt. De organisatie was prima voor elkaar, bij de gevaarlijke punten werden de wandelaars begeleid door verkeersregelaars. Ook de EHBO was zichtbaar aanwezig onderweg. Aan het einde was er voor alle wandelaars nog een bakkie met een overheerlijk koek bij Nogal Wiedus.