herdenking

Herdenking 4-mei op twee locaties in beeld

door

Middenweg
De jaarlijkse 4-mei herdenking op de rotonde van de vijfsprong, begon vanochtend om 11.00 uur. Deze samenkomst werd georganiseerd door de Koninklijke marine. Dit jaar was staatssecretaris van Defensie Barbara Visser aanwezig. Zij legde namens het ministerie van Defensie een krans. Ook burgemeester Koen Schuiling was aanwezig. Hij legde samen met wethouder Cees Visser een krans namens de gemeente Den Helder.

Prins Hendriklaan
Even na zeven uur ‘s avonds werd begonnen met de herdenking aan de Prins Hendriklaan. De burgemeester hielt een toespraak en verder werd er muziek gespeeld, gezongen, gedichten voorgedragen. Om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden na de Last Post. Deze werd gespeeld door trompettist Eric van der Veeken. Na afloop waren alle aanwezigen welkom voor een kopje koffie of thee in de naastgelegen Bethelkerk.