suns

Suns sluiten seizoen met verlies, maar wel als team

door

Verlies donderdagavond in de play-off wedstrijd tegen Donar uit Groningen zou het einde van het seizoen beteken voor de Den Helder Suns. Ze verloren, maar wel in stijl. Als team knokten ze tot in de laatste seconden, en juist in die laatste seconden verloren ze nipt. Met de eindstand 69-75 wist Donar zich plaatsten voor de halve finale van de play-offs.

suns
Begin van de wedstrijd met een sprongbal, die gelijk Helders balbezit opleverde..

De verwachtingen voor de thuiswedstrijd waren niet hooggespannen. De eerst play-off wedstrijd afgelopen dinsdag in Groningen werd met maar liefst 50 punten verschil door de Suns verloren met 102-52. Des te knapper dat de Heldenaren er een echte wedstrijd van maakten. Tot anderhalve minuut voor het einde leken de Suns zelfs op een overwinning af te stevenen.

Als team stond de thuisploeg zijn mannetje, zowel tactisch als fysiek. De zware nederlaag in Groningen zal toch krachten hebben vrijgemaakt om donderdagavond een echte wedstrijd af te dwingen. Dat het in de laatste seconden niet lukte door het missen van een belangrijke driepunter die juist aan de andere kant wel het netje vond was jammer.

Het publiek genoot met volle teugen van deze spannende wedstrijd en gaf de ploeg na afloop een staande ovatie. Coach Peter van Noord heeft met zijn mannen dit seizoen een echt team gesmeed, en daar mogen zowel de spelers als de coach best trots op zijn wat ons betreft!

Leon Williams passeert twee tegenstanders onderweg naar de basket
Boyd van der Vuurst de Vries zet de lijnen uit voor de komende aanval
Geen Axe effect bij Boyd van der Vuurst de Vries
suns
Time Out Den Helder Suns
suns
Alex Laurent in het spannende laatste kwart, coach Peter van Noord bloedfanatiek langs de zijlijn