brand bedrijfsweg

Treurig beeld na brand Bedrijfsweg

door

Aan de Bedrijfsweg is in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand uitgebroken. Het pand van Auto&Scooterservice is helemaal afgebrand en ingestort. De brandweer heeft met grote inspanning de naastgelegen panden van Scheffer Witgoed kunnen behouden.

Scheffer Witgoed

brand bedrijfsweg

De ochtend na de brand spreken we de eigenaar van het witgoedbedrijf, Theo Scheffer. Hij verteld met respect over de inzet van de brandweer om zijn bedrijf te redden. “Als eerste hebben we vannacht de computers uit ons pand gehaald omdat toen nog lang niet zeker was dat ons pand behouden zou blijven”. Ook de opslag van het bedrijf bevind zich naast het uitgebrande pand. “Het werd nog even spannend toen daar brandende delen op terechtkwamen, maar ook hier heeft de brandweer doortastend opgetreden”, Aldus Scheffer.

Een schoonmaakbedrijf is inmiddels in het pand van de witgoedondernemer bezig met de schoonmaak. Er is wat roet maar vooral waterschade. De penetrante brandlucht die buiten hangt, is binnen bijna niet te merken. Als dit is opgeruimd worden de geredde pc’s weer naar binnen gebracht, zodra die online zijn kunnen ze weer open. Theo hoopt dat dit eind van de middag al is.

Zwaar aangeslagen

Waar Scheffer al weer bezig is om open te gaan is dit voor
Auto&Scooterservice onmogelijk. Het complete pand is afgebrand en ingestort. Meer over deze uitslaande brand leest u bij de Lokale Omroep Stichting (LOS).
Scheffer heeft zijn buren gesproken en laat met een betrokken gezicht weten dat die zeer zwaar aangeslagen zijn na deze brand.

Het trieste beeld van het uitgebrande en ingestorte pand trekt bij daglicht veel bekijks. Veel mensen komen even kijken en terwijl het onderzoek door de experts in volle gang is. “Vreselijk dit” horen we vele omstanders zeggen.