Den Helder Suns

Den Helder Suns niet opgewassen tegen Windmills

door

Sporthal Sportlaan was zaterdagavond goed gevuld voor de wedstrijd van de Den Helder Suns tegen de Windmills uit Dordrecht. En hoewel de Suns het met een heuse eindsprint nog probeerden, de wedstrijd werd toch verloren met 75-83.

Den Helder Suns

De eerste twee kwarten leek de energie die de thuisploeg in het veld bracht te weinig om het de Windmills echt lastig te maken. Pas in het derde kwart kwam de ploeg op gang. Het vierde kwart scoorden ze zelfs 9 punten meer als de tegenstander. Die opleving kwam dus helaas te laat om het tij nog te keren.

Mat spel
De eerste twee kwarten kenmerkten zich door mat spel. De intentie was er zeker, de inzet leek ook hoog, maar er werd veel onnodig balverlies geleden. Ook scorend liet de ploeg steken vallen en de Windmills maakten daar optimaal gebruik van. Met een aantal belangrijke steels en driepunters liepen ze steeds weg. In het derde kwart hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht en konden de spelers van de Suns elkaar weer vinden. Het vierde kwart speelden de Suns eigenlijk een prima pot. Veel inzet en beleving, maar het was niet genoeg om de gasten op de knieƫn te dwingen.

De volgende thuiswedstrijd van de Suns is komende zaterdag 13 april tegen Feyenoord, er wordt om 19.30 uur begonnen in sporthal Sportlaan.