week op zaterdag

Laatste week op zaterdag

door

Al vijf en een half jaar was het programma “De week op zaterdag” te beluisteren via de Lokale Omroep Stichting (LOS). Actualiteiten, interviews, discussies en live verslaggeving van evenementen door de razende reporter. Zaterdag was het programma voor het laatst te horen, tijd voor andere dingen.

De week op zaterdag

Op 2 maart was de eerste uitzending. Ronald Boutkan wilde graag in samenwerking met zijn Den Helder Actueel meer nieuws op de radio brengen. Als mede presentator had hij graag een vrouw gehad maar die bleek lastig te vinden. Een drie uur durend programma alleen presenteren met het ontvangen van gasten, techniek en presentatie is eigenlijk niet haalbaar. De toenmalige hoofdredacteur Koen Warmerdam schoof daarom aan en dat werd een succesvolle samenwerking van vele jaren.

Koen Warmerdam

week op zaterdag

Koen is een radioman in hart en nieren. Al vele jaren verzorgt hij voor de LOS uitzendingen en is een periode hoofdredacteur van de omroep geweest. Hij geeft aan dat Ronald de drijvende kracht achter het programma was met planning en het uitnodigen van gasten. De naam “De week op zaterdag” komt wel uit zijn koker. Het samenwerken met elkaar gaat vanaf het eerste moment heel natuurlijk. We hoeven eigenlijk niets te regisseren en voelen goed aan wanneer de ander het woord weer neemt. Ook qua humor vinden de twee elkaar wel, maar “De onderwerpen hebben we altijd serieus genomen” aldus Warmerdam.

Ronald Boutkan

week op zaterdag

Op zijn zevende begon Ronald met het maken van radio. Indertijd waren er vele radiopiraten. Daar won hij een keer een spelletje en mocht de prijs in de in een kelder gelegen studio ophalen. Hij was gelijk verkocht en mocht binnen een paar weken zijn eigen programma presenteren. Tot zijn vijftiende heeft hij dit gedaan maar toen was het gedaan met de piraterij. Zenders werden uit de lucht gehaald en er kwam één legale omroep stichting. “Eigenlijk heb ik dus altijd een hekel aan de LOS gehad want het was natuurlijk hun schuld dat ik mijn hobby niet meer kon doen” vertelt hij lachend. Inmiddels is hij de hoofdredacteur van diezelfde stichting en is hij bezig om deze te moderniseren. Dat is ook één van de redenen om nu met de week op zaterdag te stoppen want er het komende half jaar zoveel werk aan de winkel dat het even niet te combineren is met zo’n intensief programma. Met de uitspraak: “Ik sluit niet uit dat het programma in de toekomst weer terugkomt” is er hoop voor het gevarieerde programma.

Gerard Terpstra

week op zaterdag

Uit het niets werd Gerard gevraagd een interview te doen voor de LOS waar hij een muziekprogramma had. Zonder ervaring ging hij naar zijn eerste klus, een interview met Geert Wilders in de stromende regen! Hij bracht het er zo goed vanaf dat hij als vaste “razende reporter” mee ging doen aan de week op zaterdag. En dat heeft hij de afgelopen 3,5 jaar ook trouw gedaan. Leuk dat in de laatste uitzending als kleine verrassing een deel van het interview tussen Gerard en Geert Wilders te horen was.

Tot slot

Zaterdag dus de laatste uitzending, geen poespas, maar gewoon een uitzending met gasten en actualiteit. Na een dankwoord aan alle gasten en luisteraars sloten de presentatoren af met: “Hoi” en “Doei doei”.

week op zaterdag
De drie drijvende krachten achter de week op zaterdag na de laatste uitzending