lichtjesloop

Lichtjesloop betoverend mooi!

door

lichtjesloopEen prachtig lang lint van licht vrijdagavond door Den Helder. Voor de vierde keer organiseerde Team Sportservice Den Helder de Lichtjesloop, een route van elf kilometer met als start en finish Fort Kijkduin. Het maximale aantal van vijfhonderd deelnemers was met de voorinschrijving al snel bereikt. Onderweg werd onder andere gelopen door het pikkedonker in de duinen en dwars door het gebouw van Triade. Een blauwe loper was uitgelegd en ballerina’s begeleiden de lopers met dans.  Even wat drinken bij het paviljoen van Toen met live muziek en dan weer op pad voor het laatste deel van de route.

Lichtjesloop

lichtjesloopBij fort Kijkduin werden de wandelaars buiten opgewacht door de Knorhanen die met hun vrolijke klanken de batterijen van de lopers weer leken op te laden. Nog even de laatste stempel halen en klaar, zou je denken. Maar binnen werden de deelnemers verrast door de figurantengroep Ouderwetz. Levende versies van schilderijen en overleden kunstenaars als Van Gogh en Herman Brood live aan het werk. Prachtig uitgevoerd en stoïcijns voor alle trucs om ze uit hun concentratie te halen. Zelfs het Melkmeisje en het Meisje met de Parel hielden hun gezicht in de plooi bij de uitroep “Het Karnemelkmeisje!”, maar dat kostte wel even moeite.

 

lichtjesloop

Feestje

Na al dit moois was er in de grote zaal van het fort nog de gelegenheid om iets te drinken. De Knorhanen waren inmiddels naar binnen verhuisd en zetten de tent lekker op zijn kop. De vermoeide voetjes gingen her en der nog even van de vloer en vele liedjes werden luidkeels meegezongen. De organisatie is tevreden over het verloop van de tocht, mede door het mooie weer, en is blij met de vele positieve reacties van de deelnemers.