intocht sinterklaas

Intocht Sinterklaas en meer…

door

intocht sinterklaasDe intocht van Sinterklaas werd zaterdag het kinderfeestje wat je er van mag verwachten. Gelukkig maar want met de aangekondigde voor en tegen demonstraties in verband met Zwarte Piet leek dat anders te worden.¬†De stemming op social media was grimmig te noemen. Een groep van zo’n dertig voorstanders verzamelde zich ‘s ochtends bij het station, tien andere voorstanders stonden op Kooypunt, dit alles voor het “Warme Onthaal” van tegenstanders in Den Helder. De politie was in grote getale aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Kick Out Zwarte Piet

Tegenstanders melden in alle vroegte dat ze niet naar Den Helder zouden komen om te demonstreren. Dit bleek fake nieuws en alleen bedoeld om de aandacht van de tocht af te leiden. De politie had eisen gesteld aan het recht op demonstratie van de groep en omdat ze daar niet aan voldeden werd de bus van “Kick Out Zwarte Piet” bij Alkmaar gestopt. Mich en Steven uit Den Helder hadden geen problemen om het demonstratie vak op Willemsoord te betreden. Later kwamen daar nog twee demonstranten bij. De voorstanders van Zwarte Piet waren met zo’n 35 man naar Willemsoord gekomen. Hoewel de discussies grimmig waren was het demonstratief Sinterklaas liedjes zingen een leuke manier om hun Zwarte Piet te eren. Elke Zwarte Piet die langskwam kon dan ook op een luid applaus reken.

intocht sinterklaasIntocht Sinterklaas een feestje

De Sint kwam rond 11.15 uur met zijn stoomboot aan op Willemsoord. Daar stond de kade vol met zingende kinderen en ouders. De Pieten stopten de kinderhandjes vol met lekkers en de Sint kreeg van menig kind een tekening aangeboden. Alle commotie van voor en tegenstanders ging gelukkig aan de kinderen voorbij. De Sint ging vanaf Willemsoord nog een ronde door de stad om alle kinderen te begroeten. En nu de schoen maar zetten en hard zingen want de Pieten moeten zich natuurlijk niet gaan vervelen!

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas

 

intocht sinterklaas