Muzikaal spektakel Ellen ten Damme in de Kampanje

door

Het is 19.15u, een uur voordat het optreden begint. Terwijl de foyer zich vult met enthousiaste bezoekers, maakt Ellen ten Damme zich klaar voor haar muzikale theatershow ‘Paris-Berlin’. Terwijl ze haar eigen Make-up doet en haar eigen kleding stoomt zingt ze mee met de liedjes die afgespeeld worden op haar telefoon. Dit is onderdeel van haar voorbereiding. Daarna gaat ze spontaan nog even op haar handen staan en doet wat rek- en strekoefeningen. Dat ze lenig en fit is, is dan ook goed terug te zien op het podium.

Ellen ten Damme

De rustige en kalme sfeer die je in de kleedkamer voelt staat in schril contrast met de energie op het podium. Zodra Ellen de show begint heeft ze het publiek gelijk te pakken. Ze zingt Franse en Duitse nummers, maar gaat soms ook over in het Nederlands. Oude en veel bekende liedjes worden door haar een nieuw leven in geblazen. Daarnaast weet zij raad met elk instrument wat zij aanpakt, springt en danst over het podium met een onuitputtelijke energie. Dit alles ook nog met een flinke dosis humor. De bezoekers hebben van begin tot eind kunnen genieten van een muzikaal spektakel, zoals alleen Ellen ten Damme dat kan.

Eén van de vele instrumenten die zij bespeelde

Drie kwartier voor aanvang van de show

Ook hele ‘kleine’ liedjes werden gezongen

Maar ook ‘scheurende’ gitaren!