jeroen de wit

Mooi bedrag bij elkaar geplakt en gevouwen voor zieke Jeroen de Wit

door

Zaterdagavond werd de mijlpaal van 49.999 doosjes vouwen en plakken gehaald, de laatste werd gevouwen door niemand minder dan de moeder van Jeroen, Nel de Wit. Hoeveel verschillende vrijwilligers hebben geholpen is bijna niet te achterhalen maar dat het er meer dan honderd waren is zeker. Samen maakten zij de afgelopen weken dit enorme aantal doosjes voor een Italiaans bedrijf en haalden daarmee 10.000 euro binnen voor de ernstig zieke Jeroen de Wit.

Jeroen de Wit ernstig ziek

Al op zesentwintigjarige leeftijd wordt Jeroen (46) geconfronteerd met de ziekte Multiple Sclerose. Alleen een specialistische behandeling in Rusland kan hem nog helpen. “Anders is het wel zo’n beetje klaar”. En dat kost een enorm bedrag dat niet door de verzekering vergoed wordt. Zijn broer Peter heeft een doneeractie opgezet, ‘Help Jeroen op de been’ om het bedrag voor de behandeling, (€43.000) bij elkaar te krijgen.

Het eindbedrag is nog niet gehaald, maar veel mensen zetten zich in om dit alsnog te verwezenlijken. Er wordt nog een sponsorloop gehouden en een Yoga sessie waarvan de opbrengsten naar Jeroen gaan. Nichtje Jurina laat zich sponsoren om van Schagen naar Den Helder te lopen en heeft al voor 800 euro aan sponsoren binnen.

Ook mooie momenten met elkaar
Moeder Nel vertelde zaterdagmiddag dat het voor haar en haar man Piet eigenlijk geen keuze was om bij Jeroen te gaan wonen om voor hem te zorgen. Zo iets doe je gewoon voor je kind en natuurlijk voor ons kleinkind Vincent, de zoon van Jeroen. “Het is niet altijd makkelijk maar er zijn ook zoveel mooie en bijzondere momenten die we met elkaar meemaken” en dat, vertelt ze, maakt alles de moeite waard!

met elkaar aan de doosjes om het bedrag voor Jeroen bij elkaar te krijgen

jeroen de wit

Jong en “oud” dragen hun steentje bij!

jeroen de wit

Natuurlijk ook voor de inwendige mens zorgen!

jeroen de wit