Lange Jaap geschilderd door Rashid uit Syrië

door

Op dit moment staat het schilderij te pronken in de showroom van het leerbedrijf Zeestad Staal. Het is gemaakt door Syriër Rashid Almarrey. Rashid, gevlucht uit Syrië, volgt een arbeidstraining traject bij Zeestad staal. Om de stress te verminderen schildert hij graag en dat gaat hem erg goed af. Eigenaar van Zeestad Staal, Raymond Groen gaf hem een foto van de Lange Jaap (gemaakt door Den Helder in Beeld) om deze na te schilderen. Het is een prachtig schilderij geworden. Wat er precies mee gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Lange Jaap

Raymond heeft deze foto uitgekozen omdat hij het één van de mooiste beelden vindt van onze vuurtoren. Dat Raymond grote affiniteit met Den Helder heeft is in het hele bedrijf terug te vinden. Er zijn meerdere schilderingen van onze stad te vinden, vele Helderse themafietsen en sinds kort is ook de dubbele bolder te koop in klein formaat.

Deze foto diende als inspiratiebron voor het schilderij