workshop natuurfotografie

Volle bak Workshop Natuurfotografie bij de Helderse Vallei

door

De Workshop Natuurfotografie zaterdag bij de Helderse Vallei was volgeboekt. De deelnemers kregen een beknopte uitleg over de theorie van het fotograferen en daarbij natuurlijk ook tips over natuurfotografie. Toen was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Met de camera in de hand gingen de fotografen op pad in de Donkere Duinen.  Hierna werden de foto’s met de groep besproken. Opvallend gegeven? De groep cursisten bestond uit vrouwen aangevuld met één mannelijk deelnemer.

Workshop Natuurfotografie

Al snel na vertrek lagen op verschillende plaatsen in de Donkere Duinen fotografen op hun buik om net dat ene paddenstoeltje mooi vast te leggen. Workshopleiders Dirk en Raymond waren in het begin even druk met de uitleg over de knopjes op de verschillende camera’s, maar al snel gingen de cursisten zelf aan de gang om al die knopjes uit te proberen. De lat lag hoog, bleek tijdens het bespreken van de resultaten. Regelmatig kwamen er verrassende en creatieve foto’s voorbij!

De Donkere Duinen in om het geleerde in praktijk te brengen

workshop natuurfotografie

 

Blije gezichten als de gewenste foto lukt!

workshop natuurfotografie

 

Dirk Vet (rechts) druk met de uitleg van alle knopjes

workshop natuurfotografie

 

Samen instellingen uit proberen en de resultaten bekijken

workshop natuurfotografie