capitulatie van Japan

Intense herdenking capitulatie van Japan

door

De herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus was indrukwekkend en intens. De genodigden en belangstellenden kwamen samen bij het monument “Voor hen die vielen” op de Vijfsprong aan de middenweg. Vooral de woorden van burgemeester Koen Schuiling en Barbara Simons maakten veel indruk. Vele kransen en bloemen werden door organisaties en particulieren aan de voet van het monument gelegd.

Capitulatie van Japan

De capitulatie van Japan zorgde voor een einde aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederland. De pijn, onmacht, honger en angst die in de “Jappenkampen” werden ondergaan zijn heel lang onbespreekbaar geweest. Ook erkenning voor de slachtoffers bleef lang uit en is voor velen nog steeds een pijnlijke plek. Dat we dit nooit mogen vergeten maakten de woorden van de sprekers meer dan duidelijk.