Martin Verkerk geeft clinic bij Akse Media Open tennistoernooi

door

Bij de Helderse tennisvereniging HTC is zaterdag het open tennistoernooi begonnen, het Akse Media Open. Martin Verkerk opende de week met een clinic voor spelers van jong tot oud. Verkerk haalde in zijn actieve loopbaan als tennisser de finale van Roland Garros in 2003. En als iemand met zoveel een ervaring  een clinic geeft zijn de plaatsen om mee te dan al snel vol. De rest van de week is er voor de 445 deelnemers en het publiek veel te doen op het HTC terrein.

Martin Verkerk

akse media openDe Clinic werd gegeven over vier banen, waarbij ook de tennisleraren van HTC groepen onder hun hoede namen. Verkerk zelf leerde de deelnemers de fijne kneepjes van de service, u weet wel het balletje opgooien en naar de andere kant slaan. In het hedendaagse tennis één van de belangrijkste onderdelen. Verkerk lette goed op en gaf persoonlijke tips en verbeterpunten aan de deelnemers. En als Martin zei: “je racket moet hoger” dan hielp hij je desnoods een handje zodat je op je tenen kwam te staan. En als de ballen op waren? Ballen rapen aan de andere kant van het net.

Jeugd

akse media openAls laatste kwam de jeugd bij Verkerk de baan op en dat leek de oud prof zelf ook een boost te geven. Met veel humor en inzet bracht hij de jeugdigen van alles bij. Het gesigneerde Ajax-shirt van één van de deelnemers kon op zijn goedkeuring rekenen. Als je zei dat je voor PSV was kon je naar de kant op de strafbank. Natuurlijk werd niemand echt naar de kant gestuurd maar de koppies stonden wel gelijk op scherp.

Aan het einde van de sessie had Martin nog een leuk spel bedacht. De jeugd moest dwars over de baan rennen terwijl hij probeerde met een snoeiharde service de deelnemers te raken. Dat snoeiharde met de beloofde blauwe plekken viel uiteindelijk wel mee maar hij liet wel even zien dat hij een balletje kan sturen want binnen mum van tijd was het hele veld af!

Nog even een groepsfoto met alle deelnemers en een demonstratie met de tennisleraren en toen kon het Akse Media Open echt beginnen.

akse media open

 

Aanwijzingen van oud prof Martin Verkerk

akse media open

 

Ballen rapen na de service oefeningen

akse media open

 

Veel aanwijzingen voor de deelnemers van de clinic

akse media open

 

Even lol met de tennisleraren van HTC Martin Verker en de jeugd!

akse media open