modderdag

Modderdag bij de Helderse Vallei, lekker vies!

door

Welk kind wil dat nou niet, de modder in, lekker vies worden! Bij de Helderse Vallei werd ook dit jaar weer meegedaan met de Nationale Modderdag. Het motto van de landelijke organisatie: “Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent”.  Het motto van de Helderse Vallei: “trek je laarzen en oude kleren aan en kom meedoen aan de modderige activiteiten. Neem wel een handdoek en schone kleren mee, want je wordt écht vies!”

Modderdag

Net als voorgaande jaren kwam je via het vlot van de Helderse Vallei op het parcours uit en daar was het blubberen geblazen. Tijgeren onder een net door, een modderheuvel beklimmen en natuurlijk afglijden. Schoon aan de finish komen? Kansloos!
Een koude douche was er om af te spoelen maar je kon natuurlijk ook gewoon de vijver van Mariëndal inspringen.

Lekker vies worden, hup de modder in!

modderdag

 

De glibberige modderheuvel

modderdag

 

Mooi parcours vanaf het vlot van de Helderse Vallei naar de vijver van Mariëndal

modderdag

 

 

modderdag

 

Op naar de verfrissende duik in de vijver!

modderdag