De Nachtwacht nu ook in Den Helder te zien

door

Nou ja, het is wel een replica natuurlijk. Bij kunstenaar Ap Kooistra is een een levensgrote versie van de Nachtwacht te bezichtigen. In slechts twee(!) weken tijd heeft hij het meesterwerk van Rembrandt van Rijn nageschilderd. “En Waarom? Gewoon omdat ik er zin in had,” aldus Ap.

De Nachtwacht

Schilder Ap Kooistra is bekend van zijn zeeschilderijen en de bekende Helderse taferelen. Maar sinds kort heeft hij zich ook toegelegd op het schilderen van mensen. En nu durft hij het zelfs aan om de Nachtwacht na te schilderen. Het is de Nachtwacht maar er zitten wel een paar leuke grapjes in verborgen. Zo zit er een zelfportret van Ap zelf in verwerkt! Ap vertelt graag meer over het schilderij en over zijn andere werk, dus loop gerust eens zijn atelier binnen! Iedereen is van harte welkom.

De Nachtwacht van Ap

De Nachtwacht

En daar is Ap! (midden)

De Nachtwacht