debat bij scholen aan zee

Scholieren frissen politiek debat lekker op

door

Debatteren in wedstrijdvorm, politieke partijen die zich presenteren en een jury met een moeilijke taak. Dinsdagavond gebeurde het bij het debat bij Scholen aan Zee, en verfrissend was het! Waren de politieke debatten in de vorige edities voorspelbaar en saai, de leerlingen die in groepen debatteerden schudden de boel lekker op. Onderling verdedigden zij stellingen en werden hierop beoordeeld. In debat met de politici konden ze met verfrissende standpunten, argumenten en een dosis humor hun punten behoorlijk goed kenbaar maken.

Debat bij Scholen aan Zee

Vooral op het gebied van wonen en vervolgopleidingen werden de standaardantwoorden van de politici ter discussie gesteld. Over de legalisering van wietteelt ontstond een leuke discussie. Partijen die voor legalisering zijn brachten bijvoorbeeld in dat de belasting op legale wiet vervolgopleidingen kunnen bekostigen en minder criminaliteit zou opleveren. Eén van de leerlingen stond op en bracht met volle overtuiging op humoristische wijze naar voren: “Als ouder wil je toch niet dat je kind blowt om zijn vervolgopleiding te bekostigen?”.  De zaal stemde hier joelend mee in.

Politici presenteerden zich bij de politieke markt

debat bij scholen aan zee

 

De jury had de moeilijke taak de groepen debaters te beoordelen

debat bij scholen aan zee

 

De winnende groep van het debat bij Scholen aan Zee

debat bij scholen aan zee