zwaardvechten

Ontmaagd in de kerk, zwaardvechten!

door

We geven het toe, de kop is wat schreeuwerig, maar je zal maar voor het eerst in volledige uitrusting de arena betreden en met zwaarden bestookt worden! En dat is precies wat Chris Zonneveld uit Delft zondag in de Sint Nicolaaskerk overkwam tijdens het zwaardvechten.  Hij eindigde op de grond en moest door twee man opgetakeld worden, maar nog na hijgend kwam er alleen maar uit: “Wat is dit mooi man, daar kan geen training zonder uitrusting tegenop!”.

Zwaardvechten in de kerk

De Helderse Zwaardvechter Fabian Kuiper mocht de “ontmaagding” verrichten. De ervaren zwaardvechter die al aan het WK meedeed was vol lof over zijn tegenstander. “Het was een mooi gevecht en ik weet zeker dat Chris ver gaat komen met zijn motivatie”, aldus Kuiper.

Twee jaar geleden maakten we al beelden van Fabian tijdens de trainingen op Willemsoord.

Na een mooi gevecht heeft Kuiper zijn tegenstander Zonneveld op de grond

zwaardvechten

 

Met zoveel gewicht aan harnas om je heen zijn helpende handjes wel nodig om overeind te komen

zwaardvechten

 

Veel respect voor elkaar, maar wel even een wedstrijdje staren voor aanvang partij

zwaardvechten

 

Harde klappen in de Sint Nicolaaskerk

zwaardvechten

 

Promofoto Fabian Kuiper voor zijn WK deelname in 2016

zwaardvechten