gemini

Grote hulpverleningsactie na brandmelding Gemini

door

Woensdagmiddag was er een brandmelding in het Gemini ziekenhuis in Den Helder. De hulpverlening was snel ter plaatse en de brandweer ging op onderzoek uit. In het gebouw was rookontwikkeling, daarom werd besloten een deel van het ziekenhuis van de Noord West ziekenhuisgroep afdeling Den Helder te ontruimen. De spoedeisende hulp werd gesloten en ambulances met spoedgevallen werden omgeleid naar andere ziekenhuizen.

Gemini ziekenhuis

De gedeeltelijke ontruiming gebeurde rustig en de samenwerking tussen alle hulpverleners leek op het oog soepel te verlopen. Na overleg werd aangegeven dat het rond 15.15 uur het sein veilig gegeven kon worden. Hierna werden door de brandweer ventilatiemiddelen ingezet om de rook uit het ziekenhuis te krijgen.

veel hulpverlening op de been om alles in goede banen te leiden

gemini

 

slangen worden op de watervoorziening aangesloten

gemini

 

evacuatie verliep rustig

gemini

 

Hulpverlening bij de spoedeisende hulp

gemini

 

na opschaling naar Grip 1 kwam nog meer brandweermaterieel naar het ziekenhuis

gemini

 

Het platte dak wordt geïnspecteerd

gemini

 

Na overleg werd aangegeven dat het sein veilig rond 15.15 uur gegeven kon worden

gemini

 

Brandweermannen zonder hoogtevrees

gemini

 

Veel ambulances opgesteld voor het ziekenhuis 

gemini