Jaap is nu gelukkig na jaren dakloos bestaan

door

Jaap heeft een bewogen leven achter de rug. Eind 2011 is Jaap nog dakloos en woont in een oude caravan op Fort Oostoever. Samen met zijn twee honden leeft hij daar een sober bestaan. Tot het moment dat hij daar weg moet van de gemeente en de caravan weggehaald wordt. Daarna volgen veel onzekere periodes en verblijft Jaap op diverse locaties in de kop van Noord Holland. Zo heeft Jaap gewoond op een boerderij in Schagerbrug en in een oud vakantiehuisje in Callantsoog. Maar nu lacht het geluk hem toe en woont hij in een containerwoning op het terrein van ‘s Heeren Loo in Julianadorp.

Jaap

Jaap heeft zijn rust en geluk gevonden in zijn nieuwe woning. Hij heeft regelmatig gezelschap van Kelly, één van de medebewoners van ‘s Heerlen Loo. Kelly komt veel op visite en ze laten regelmatig samen de hond uit. Zo woont hij alleen maar heeft wel regelmatig gezelschap in zijn containerwoning. “Er is bewust voor een containerwoning gekozen”, vertelt begeleidster Elske Bakelaar. “Jaap wil niet in een groep wonen en woont liever op zichzelf en dat hebben we voor hem kunnen realiseren”.  Jaap is één van de vele voorbeelden van het goede werk wat ze doen. Mensen die het moeilijk hebben of in een kansloze situatie zitten krijgen een nieuwe kans en verdienen weer een normale plek in de maatschappij. Op deze manier kan Jaap zijn leven weer invullen zoals hij dat wil.
Bekijk hier de hele fotoserie over Jaap

Jaap voor zijn nieuwe containerwoning
Jaap

In 2011 woonde Jaap nog op fort Oostoever
Jaap