trefbal

Windwijzer 2.0 kampioen trefbal!

door

Woensdag was de Sporthal Sportlaan het toneel van het Helders Trefbaltoernooi voor basisscholen. Team Sportservice Den Helder organiseerde dit trefbal evenement en 16 teams deden mee. Iets minder deelnemers als voorgaande jaren. Jordy van Kesteren van Sportservice vertelt dat het toernooi een beetje uit zijn jasje begon te groeien. “Het komt de gezelligheid wel ten goede als de zaal niet afgeladen is met deelnemers en toeschouwers”.

Trefbal

Er werd fel gestreden tussen de teams maar uiteindelijk wist het team Windwijzer 2.0, bestaande uit leerlingen van groep 8, het toernooi te winnen. Het Team van de Trimaran won zeven van de acht gespeelde partijen, maar helaas was de verloren wedstrijd de halve finale waardoor zij als derde eindigden.

Dat de organisatie ervaring heeft met dit toernooi bleek wel uit de oordopjes die ze droegen. Het gekakel van de spelende kinderen resoneerde lekker door de sporthal en zonder bescherming deed dat soms best pijn aan de oren!

Juf Jessica demonstreerde op soepele wijze haar oordopjes

trefbal

 

Trefbal is een sport van concentratie en vooral ontwijken!

trefbal

 

Ook de begeleiders zaten helemaal in de wedstrijd

trefbal

 

Begin van de wedstrijd als twee ballen door de scheidsrechter in het spel worden gebracht

trefbal

 

Gooien, ontwijken, vangen en samenwerken

trefbal

 

Alles georganiseerd door Team Sportservice Den Helder

trefbal

 

Het team van de Trimaran onderweg naar een mooie derde plaats

trefbal

 

Kampioenen!

trefbal