schoolatsea

Jongensdroom schoolatsea komt uit!

door

Zaterdagochtend gaat hij inschepen en de vrijdag daarop kiest hij het ruime sop. De de droom van Quinten bij Schoolatsea gaat beginnen! Wereldzeeën over zeilen, studeren aan boord, leren navigeren, leren koken en leren samenwerken. Hij gaat het allemaal doen tijdens zijn half jaar aan boord van het Tall Ship Thalassa.

Schoolatsea

De financiën voor het grote avontuur waren nog niet rond maar toch kreeg Quinten vorige week te horen dat hij mee kon. Nu een week later is de tas gepakt, is het afscheid van familie en vrienden in volle gang en gaat het toch echt gebeuren. De tijd gaat volgens de jonge zeeman ineens heel snel. Hij moet nog zo veel regelen en daar komen de emoties van het afscheid ook nog eens bij.

Zijn vrienden vinden het supergaaf voor hem, maar zijn af en toe toch ook wel een beetje jaloers. “Dat is best logisch natuurlijk als je de reis van je leven gaat maken maar ze gunnen het me zeker wel!” Ook al zijn docenten zijn heel positief en noemen het ook een kans van “once in a lifetime”.

Het avontuur begint

Zaterdagochtend wordt hij door zijn moeder, oma, broer en zusje weggebracht naar het schip dat momenteel in Amsterdam ligt. Vrijdag kiezen ze dan het ruime sop. Met de feestdagen is hij dus niet thuis, vooral dat hij de de kerst en Sinterklaas gaat missen vindt hij lastig. Zijn zusje Djenna is zeven en dat is het sinterklaasfeestje nog wel heel speciaal!

Hij is blij met de aandacht die hij kreeg voor zijn avontuur en is ook van plan om dagelijks een log bij te houden. “Van de week kwam het zomaar bij me op dat ik daar misschien een boek van kan maken en uitgeven”. Omdat het eindbedrag nog niet gehaald is hoopt hij daarmee toch weer een deel van de reis te kunnen betalen.

Op zijn website Quintenmereboer.nl is meer informatie te vinden en kunt u hem ook steunen bij dit prachtige avontuur!

schoolatsea