nederlands kampioen

Helderse Nathalie Dragt Nederlands kampioen Marathon

door

Vandaag is de 48 jarige Nathalie Dragt uit Den Helder Nederlands Kampioen geworden bij de Marathon van Amsterdam. Ze werd dit in de categorie Vrouwen 45 en liep een tijd van 3 uur 32 minuten en 34 seconden. Haar persoonlijk record staat een stuk scherper maar vandaag was deze tijd voldoende om de titel te pakken.

Helderse wordt Nederlands Kampioen

Vanochtend startte de Helderse Schoonheidsspecialiste haar wedstrijd om 09.30 uur vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ze genoot van de sfeer bij de start en onderweg. Op driekwart van de race begon het warme weer haar wel parten te spelen. Bij het binnenkomen van het Olympisch Stadion kwam er echter wel een lach op haar gezicht, “Wat een bijzondere ontvangst in zo’n stadion, dan vergeet je even de vermoeidheid” aldus Dragt. Op dat moment wist ze nog niet dat ze Nederlands Kampioen was geworden en ging direct na het omkleden door naar huis.

Totaal onverwacht

En plots kwamen er felicitaties via Facebook binnen, totaal onverwacht omdat ze het laatste deel van haar wedstrijd niet echt lekker had gelopen. Het eveneens uit Den Helder afkomstige jurylid Dick van der Weide belde haar dat hij de medaille voor haar had meegenomen. Die mocht ze gelijk bij hem thuis op komen halen. Dragt verteld “Natuurlijk Balen dat ik de podiumceremonie ben misgelopen, maar deze medaille uit handen van Dick te mogen ontvangen is voor mij heel speciaal!”.

In 2011 liep Dragt haar allereerste marathon in Amsterdam, en nu in 2017 werd zij daar dus Nederlands Kampioen! Ze is zo trots als een pauw een gaat nu¬† haar rust nemen om de benen te laten herstellen. Morgenochtend kan ze lekker uitslapen maar ‘s middags en ‘s avonds staat ze al weer klaar voor haar klanten van Beautysalon 4 Body & Skin.

nederlands kampioen