Openluchttheater

Hilarisch Openluchttheater in de Helderse Vallei

door

Zondagmiddag trad de theatergroep Hilaria op in het openluchttheater van de Helderse Vallei. De voorstelling “Vliegende honden bijten niet” ging over een roedel zelfgemaakte honden die in het circus optraden met de nodige circus en goocheltrucs. Het Haagse dialect stemde al vrolijk, de knotsgekke voorstelling waarbij het publiek nadrukkelijk betrokken werd was hilarisch.

Openluchttheater

OpenluchttheaterNuffige viervoeters wisselden af met sierlijke windhonden en agressieve kwijlbakken. De spelers hadden de grootse moeite om het hondentuig in bedwang te houden, regelmatig sprongen die het publiek in en deelden kwijlende knuffels uit aan de nietsvermoedende toeschouwers. Gierende lach alom waarbij de slachtoffers er achteraf ook best om konden lachen.

Leuk voorval toen een klein namaakhondje zijn levende collega tegenkwam. Woeste teckelblikken werden uitgewisseld maar gelukkig wist de bazin van de real life honden ze wel in bedwang te houden!

Als laatste werd er een heuse polonaise gedaan met alle aanwezige kinderen, vooraf gegaan de prachtige Argentijnse Tango hond op zijn sjieke rode hoge hakken. En hierna voor alle feestneuzen een lekker (honden)koekje.

Openluchttheater

Uitleg over de gebruikte technieken

Na afloop gaven de twee theatermakers uitleg over hoe de show in elkaar zat. Ook lieten ze zien hoe ze de honden zelf gemaakt hadden en welke constructies gebruikt werden om de viervoeter te laten bewegen. De plassende hond trok bij de kinderen de meeste aandacht maar voor jong en oud leuk om te zien hoe het allemaal gemaakt was. Er mocht ook door de toeschouwers met de honden gespeeld worden, uniek natuurlijk want zeg nou zelf, niks zo leuk om met de beesten die je net zo aan het lachen hebben gemaakt zelf even aan de gang te mogen.

Openluchttheater

 

Deze speler kon nog maar net deze mevrouw redden van de losgebroken kwijlebal

Openluchttheater

 

Goochelen op een manier die je nog nooit gezien hebt

Openluchttheater

 

Doorgezaagd worden door dit duo was best spannend!

Openluchttheater

 

In het circus doen honden natuurlijk kunstjes, dapper hoor als je bokje wilt zijn!

Openluchttheater

 

In het circus doen honden natuurlijk kunstjes, dapper hoor als je bokje wilt zijn!

Openluchttheater

 

Een “vrijwilliger” wordt uit het publiek gehaald

Openluchttheater

 

De Argentijnse Tango!

Openluchttheater

 

“Vrijwillig” de tango dansen!

Openluchttheater

 

Polonaise ter afsluiting

Openluchttheater

 

(Honden)koekjes voor de feestgangers

Openluchttheater

 

Uitleg over de techniek en natuurlijk even zelf uit proberen!

Openluchttheater