schoolatsea

Jonge Jutter kiest het ruime sop, schoolatsea!

door

Ontmoet Quinten Mereboer, een 17 jarige scholier die komend schooljaar 5 vwo gaat doen. Via schoolatsea wil hij het eerste half jaar daarvan doen op een driemaster terwijl deze de oceaan oversteekt en weer terug. Niet alleen leren dus maar ook navigeren en koken. Tevens moet je expedities en reizen organiseren en evalueert deze. Belangrijke les? Leiding nemen en samenwerken.

Het klinkt als een jongensdroom en dat is het ook voor deze jonge Jutter. Tijdens Sail 2017 kreeg zijn moeder informatie over dit unieke project en ook Quinten was gelijk enthousiast.  Maar natuurlijk moeten er wel een aantal dingen gebeuren voor zo’n droom uit kan komen.

schoolatseaEén van de voorwaarden is om fondsen te werven om de reis te bekostigen. Het niet geringe bedrag van 22.260 euro moet bij elkaar gesprokkeld worden. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Quinten een rekeningnummer opengesteld waarop mensen die hem deze kans gunnen kunnen doneren.  Verder zoekt hij nog naar mogelijkheden om op andere manieren geld bij elkaar te krijgen.

Ook gaat hij verschillende bedrijven langs om sponsorgeld te verzamelen. Dit is best lastig want je vraagt natuurlijk best wat van een bedrijf. Sponsoren worden genoemd op de pagina van schoolatsea.com. Giften die gedaan worden kunnen door bedrijven natuurlijk afgetrokken worden bij de belasting Op zijn eigen website (QuintenMereboer.nl)  gaat hij een pagina maken waar sponsoren genoemd worden natuurlijk met hun logo en een link naar de website van het bedrijf.

Schoolatsea

Quinten wil graag meedoen om zichzelf te ontwikkelen, hij weet best verbeterpunten voor zichzelf te benoemen maar tijdens een reis als deze hoopt hij ook van andere deelnemers meer input te krijgen over hoe hij het beste keuzes kan maken en om te leren hulp te vragen waar dat nodig is. Hij hoopt ook door zijn ervaringen andere te kunnen inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Niet alleen tijdens een prachtig avontuur als dit maar ook tijdens de “gewone” studie thuis.

Hoewel het allemaal prachtig klink ziet hij best wel op tegen het missen van zijn familie. Met de feestdagen is hij niet thuis. Quinten verwacht overigens wel zo druk te zijn met alle indrukken en zijn studie dat er voldoende afleiding is om toch te kunnen genieten en deze ervaring op te doen.

En dan nog dat enorme bedrag . Quinten werkt momenteel bij de McDonalds op Kooypunt en spaart zo zelf al voor deze trip. Hij heeft nog anderhalve maand om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen en dat is natuurlijk een hele grote uitdaging. Alle hulp is hierbij welkom

Natuurlijk gaat Quinten er van uit dat hij het hele bedrag bij elkaar krijgt maar mocht dit onverhoopt niet lukken krijgt iedereen die hem gesteund heeft zijn of haar geld terug.

schoolatsea