marinedagen

Marinedagen 2017, grote demonstratie op het water

door

Het is helaas al weer voorbij, Sail en de Marinedagen van 2017. Wij hebben genoten van een prachtig feest en wij denken velen met ons. De organisatie geeft aan dat zo’n 350.000 mensen Sail en de Marinedagen bezocht hebben. We hebben ze niet nageteld maar dat het gezellig druk was kunnen we zeker beamen!

Marinedagen

Tijdens de grote demonstratie werd er door de Mariniers een overmeestering van een gekaapt schip nagebootst en werd een snelle landing uitgevoerd op de haven. Boten, mariniers, duikers en een helikopter maakten er een prachtig spektakel van. Het publiek kon dit zeer waarderen hoewel menigeen bij al het kabaal wel de vingers even in de oren stak.

De NH90 ondersteunde de acties van de troepen op de grond

marinedagen

 

Spectaculaire demonstratie met boten, mariniers, duikers en een helikopter over de bevrijding van een gekaapt schip

marinedagen

 

Duikers brengen vijandelijke mijnen gecontroleerd tot op ontploffing zodat de landingsvaartuigen veilig kunnen aanlanden

marinedagen

 

De Mariniers nemen bezit van het haventerrein

marinedagen

 

Dekkingsvuur bij het aanlanden vanaf de boten

marinedagen

 

Gezamenlijk terugtrekken na een succesvolle aanlanding

marinedagen