tour de lasalle

Tour de Lasalle dag drie, wat momentjes…

door

Zaterdag is de dag in de Tour de Lasalle dat er gekoerst wordt over de zeedijk. Starten vanuit Huisduinen en met windje mee de zeedijk af richting Erfprins. Daar omhoog en onder de dijk langs weer richting Huisduinen, en nu dus trappend tegen de wind.

Tour de Lasalle

Om 11.00 uur begonnen de “Dames nieuwelingen” met een mooie koers. Er werd hard gereden en daardoor ontstonden veel gaten die ook weer werden dichtgereden. Om 13.30 de saaie race van het B-klassement, er werd niet hard gekoerst en zo fietste het overgrote merendeel van het peloton als groep naar de finish. Om 15.30 uur begon de race van het A-klassement. Hier werd vanaf het begin aangevallen door verschillende renners. Groepjes kwamen niet echt weg en zo kon Raymond Bakker uit Julianadorp met een machtige eindspurt de etappeoverwinning binnenslepen.

 

Voor de start worden de fietsen gekeurd door de jury, die moeten wel je rugnummer weten!tour de lasalle

 

Je ploegmaatjes zijn kapot na de race, je zal nog maar wat over hebben!

tour de lasalle

 

Steenkapot na de loodzware koers

tour de lasalle

 

Teamwork bij het opspelden van de rugnummers

tour de lasalle

 

De miss moedigt de renners aan, meerijdend in de koers

tour de lasalle

 

Raymond Bakker wint de etappe van het A-klassement en heeft even een mooi emotioneel momentje

tour de lasalle