Tour de Lasalle

Tour de Lasalle de tweede etappe vanaf fort Erfprins

door

De Tour de Lasalle begon gisteren met de Texel etappe. Harde wind, de weg kwijt en valpartijen… er gebeurde genoeg daar. Vandaag werd gestart vanaf fort Erfprins. Een neutrale start achter de jurywagen in verband met een valpartij nog voor aanvang van de koers.

Tour de Lasalle

Vanaf fort Erfprins was het een stukje voor de wind richting centrum maar net voor het Carillon draaide het peloton de dijk op. En daar vond al een ware slachting plaats, harde wind tegen, en dat wilden niet alle benen even makkelijk trotseren. Over het befaamde defensieweggetje dwars door de bollenvelden werd zes keer een rondje gereden met de finishlijn op de Jan Verfailleweg bij Camping De Donkere Duinen. En de best drie? Die kregen de kussen van de rondemiss!

 

file bij de handtekening voor deelname aan de etappe

Tour de Lasalle

 

dan sta je voor paal, letterlijk hè!

Tour de Lasalle

 

we gaan linksaf!

Tour de Lasalle

 

door de stevige wind en het hoge tempo al snel een verbrokkeld peloton

Tour de Lasalle

 

dwars door de bollenvelden

Tour de Lasalle

 

reservemateriaal dicht op het peloton

Tour de Lasalle

 

hard doortrappen tegen de wind in, een ware slachting in het peloton

Tour de Lasalle

 

podium voor de beste drie

Tour de Lasalle