Den Helder is carnavalstad nummer één!

door

Althans, dat vinden wij en waarschijnlijk met ons vele Jutters. Zeker vanaf het moment dat de kaartverkoop is gestart voor het Krabbetukkersfestival is Den Helder in de ban van het Carnavalsfeest wat zeker voor Noord-Hollandse begrippen groots wordt aangepakt. Naast de vele bezoeken van de Krabbetukkers aan verzorgingstehuizen worden ook de basisscholen niet overgeslagen, en zo wordt het carnavalvirus met de paplepel ingegoten… Dit alles als voorbereiding voor het feestelijke carnavalsweekend, 25 februari in Bastion Pierre!

Carnavalstad

C.V. de Krabbetukkers is de grootste carnavalsvereniging van Den Helder en is opgericht in 1962. Het was altijd al een geweldig feest maar is nog nooit zo populair geweest als nu. Al enige jaren is de zaterdagavond uitverkocht met als gevolg dat de kaartverkoop een ‘dingetje’ is geworden. Zaterdag de 25e barst het feest los, zondag kindercarnaval en maandag de snipperavond. De stad krijgt de naam ‘Waaienburg’ en is dan even een echte carnavalsstad.

De jaarlijkse optocht bij basisschool de Drietand

carnavalsstad

Natuurlijk is Hoffotograaf Abel Bolhuis ook weer van de partij!

carnavalsstad

Piersma had de eerste kaart van 2017 weer te pakken

Bekijk hieronder een kleine sfeerimpressie de van vorig jaar in Bastion Pierre

carnavalsstad

carnavalsstad carnavalsstad carnavalsstad carnavalsstad