Helderse zwemclub geniet steeds meer landelijke bekendheid

door

Waarschijnlijk is het de meest unieke en misschien wel de oudste zwemclub van Nederland: Zwemvereniging Marsdiep. Nadat vorig jaar de fotoserie van fotograaf Jeffrey Bakker verscheen in de Volkskrant is er een hoop gebeurt. De zwemclub werd benaderd door diverse radio- en tv programma’s en niet veel later waren ze live in de uitzending bij het programma Koffietijd op RTL4. Helderse zwemclubZaterdag 25 november om 18.40u is de club weer te zien bij het programma Max Maakt mogelijk op NPO2. In dit programma wordt alles op alles gezet om de zwemclub te helpen aan een nieuwe zwemcabine want die is nodig aan vervanging toe. Doneren kan ook via de website van Max maakt mogelijk.

Helderse Zwemclub

Het is een unieke zwemclub die al is opgericht in 1924. Elke ochtend, van mei tot en met oktober, gaat de groep om stipt 09.00u te water, weer of geen weer! Het is een hechte groep, veelal dames, die dagelijks het Marsdiep trotseren op één van de mooiste plekjes van Nederland! Om een beter idee te krijgen: klik op deze link voor de volledige fotoreportage.

Helderse zwemclub Helderse zwemclub Helderse zwemclub