Indrukwekkende excursie naar een slachthuis

door

Leerlingen van Praktijkschool de Pijler hadden wel een heel indrukwekkende excursie deze week, een bezoekje aan een echt slachthuis. Waar komt eigenlijk ons vlees vandaan? Docent Jarscha van Praktijkschool de Pijler kon geen betere manier bedenken door ze mee te nemen naar G. van dalen’s Vleescentrale in schagen. De medewerkers zijn uiterst gastvrij en op professionele wijze kregen de leerlingen een rondleiding door het bedrijf.

Indrukwekkende excursie

De rondleiding maakte veel indruk op de leerlingen. Op de foto hierboven werd een varken uitgesneden. Hier konden ze zien waar o.a. de spareribs, hamlapjes, en varkenshaas vandaan komen. Maar het meest indrukwekkend was de slacht. Ze slachten hier zelf ook de dieren en verwerken daarna het vlees. De slacht hoort er natuurlijk bij maar het is wel heel spannend om in het echt te zien. Bekijk hier een foto van de slacht  (Let op: Foto kan als schokkend worden ervaren).